Patricia

2010-02-28
15:58:36

När vinterisen ligger kvarIgår var jag och Mike och såg Avatar 3D på bio. Jag hade skyhöga förväntingar efter vad alla har sagt om den. Och inte behövde jag bli besviken heller, i 2timmar och 40 minuter satt jag som förtrollad. Jag är grymt imponerad av hur välgjord den är & att titta på den i 3D gav den ett bra djup.

När vi gick ifrån biosalongen var jag och Micke överens om en sak, vi är inte redo att lämna den där världen ännu. Den var så trollbindande att filmen hade gärna fått vara några timmar längre. Alla färger i skogen, självlysande saker, konstiga djur. Mitt rejvhjärta slår ett extra slag för den där uv-skogen.

Summa sumarum; Har  ni inte sett den - Se den!


  
Man fick sådana här übersnygga glasögon , eller?


2010-02-27
14:14:38

När det blir varma sommardar, kom ihåg mej då

Lilltös
2010-02-27
13:19:29

Lördagsmys
Gårdagen spenderades på Collage med Siri & Anna. Riktigt härlig stämning, men det spelades lite vääl mycket house för min smak.
Ikväll bär det av till söder med samma gäng..

Jag önskar mig den här outfiten.. (så om ni har massa pengar över, tänk på mig vetja )
2010-02-26
12:35:17

Fredagsmys

Sötnöt myser i sin söndertuggade hängmatta

Det är såå skönt att vara hemma

Idag ska jag ner till banken och göra lite ärenden, sen förbi biblioteket och se om jag kan hitta 2 av Robin Sharmas böcker.  Biblioteket är sjukt underskattat. Du kan låna vilka böcker som helst, helt gratis.Det enda som krävs av en är att man ska lämna tillbaks dom i tid. (Det kan vara tillräckligt svårt bara det)

Jag ska försöka hinna förbi någon butik och köpa penslar , så jag kan fortsätta min oljemålning jag börjat med. Penslarna jag har nu är alldeles för stora.
Onödigt vetande; Visste ni att bananen är ett bär?2010-02-25
12:25:54

Mobilt internet & veckoslutsrutin
Är på kasern nu. Vi har veckoslutrutin.. Då ska allting städas in i det minsta. Klockan 13.00 har vi uppställning och visitation, sedan är det HELG!! Vi får sluta idag för att vi ska ha sk "Bankdag" imorgon. Hur gött som helst :)


Ps. Har fått internet nu!! =) Kan i fortsättningen börja uppdatera liiiite oftare med andra ord. Yeah!


Kramis :*

2010-02-21
16:22:08

Knepig illusion
Här kommer en knepig illusion ni kan klura på =)Här är facit för er som inte kan klura ut det :)

2010-02-21
15:47:19

Oh boy!
haha, svårt att inte bli glad när man lyssnar på den här :)


2010-02-19
19:44:09

Feb. 19, 2010

 

Har varit 2 veckor sprängfyllda med känslor.

V. 6 hade vi förarutbildning. Det var den roligaste veckan i mitt liv. Varje dag åkte vi iväg (vi var 10 pers från plutonen) till Kungsängen, Livgardet för att ha utbildning. Vi hade teknik, så vi lärde känna delarna under motorhuven, teori  & praktik. Stridsparsvis åkte vi runt inne i stan och skulle lära oss hitta olika vägar till slottet.

På onsdagen åkte vi iväg till Gillinge halkbana & körde halka. Första gången man kör halka civilt så är man ju rätt nervös. Därför var det å mycket roligare den här gången. Nu har man genomfört det här en gång innan och visste att det bara var att leka!! :D Och kul var det!

 

När vi åkte hem från Gillinge så åkte vi på kolonn. (Alla 10 bilar åkte efter varandra för att hitta tillbaks) Dock så är det ju rätt mycket bilar i Stockholm och helt plötsligt hade bilen framför oss kommit på villovägar. Vi följde ju såklart den här bilden och åkte fel vi också. Timmen som följde var en förvirrad timme då vi irrade runt i Stockholm, men jag har förmodligen aldrig skrattat så mycket som jag gjorde då. Incidentera bara följde varandra och en stund tänkte jag att vi måste stanna bilen, för både jag och Larsson satt och tjöt av skratt och ingen hade ögonen på vägen.

I slutet av veckan skrev vi ett civilt & ett militärt teoriprov. Det var inte helt enkelt att komma ihåg all statistik och skit som faktiskt kommer på det civila provet. Jag fick 3 fel och första sergeant var inte sen med att påpeka det

- Lagerhult, hur många fel hade du ?

- 3 fel..

-Ja jag gillar att hänga ut folk. Det kan man gott ha om man är dålig !!

 

Han är förmodligen vårt roligaste befäl. Han får oss att skratta varenda gång vi har honom :)

( Och tur som det var så klarade jag både det civila och militära provet )

 

 

 

 

Veckan som har varit nu har inte varit lika rolig... återkommer om det

 

:*2010-02-07
14:51:21

Våren kommer 1 Mars
Längtar gaaalet mycket till våren just nu. Solen, tussilago som tittar fram i dikena, krokus, fåglar som kvittrar. Man kan ta av sig halsduken och mössan, snön smälter bort...


Just nu känns våren avlägsen, men vetni vad jag läste?

"Enligt kalenderindelningen av året börjar våren i Sverige den 1 mars, oavsett väder."

HAHA! Snart vår med andra ord. Bara 3 veckor kvar, Tjohoo!
2010-02-06
13:56:31

Bilder från fältvecka v.5
Bilder från veckan som varitMan kan ha kul medan man sätter upp färläggningen.
Jag & OlofssonOm ni bara anade hur mycket kläder vi har på oss under snödräkterna.. :PVärldens bästa 3:e grupp :)
Olofsson & Jag

Jag kastar en övningshandgranat

Innan täthetsprovetJag till vänster , Olofsson till höger

Det kastas övningshandgranater

2010-02-06
13:38:32

Fältvecka v.5
Långt inlägg om veckan som varit :)I måndags stod vi åter igen uppställda med stridsutrustning, stridspackning, bärsäcken & vapnet
för att ge oss ut en vecka i fält. Humöret var väl sådär med tanke på att det inte var länge sen vi kom hem ifrån förra veckan i fält.


Måndagen flöt på ganska snabbt. Vi fick åka buss ut till Tillfället (tacka gud att jag slapp marscha :P ) och sedan började vi sätta upp förläggningen. Det är lite pyssel med det, tältet ska resas, eldstad ska byggas, granris ska läggas i tältet att sova på, stridställningar ska byggas, tvättställ, diskställ, latrin & kissgrop ska fixas och märkas upp med lysstav.


På tisdagen åkte vi iväg nån mil utanför förläggningen och hade skjutövningar. Vi låg i stridställningar, gick igenom EOBUSARE
E- eld mellan... och 
O - observatör
B-bevakningsområde
U- utgångspunkt för målangivning
S- samband med sidoförband 
A- am & skaderapport 
R- rapport till plutonchef 
E -eldställningar förbättra

Det är en minnesramsa för att komma ihåg vad man behöver gå igenom innan. 
Sedan började övningen. Vi  hade observation över ett fält  & det kom upp figurer här och var i terrängen som vi skulle nerkämpa. När man såg nått så skjuter man först, sedan skriker man så att de andra också vet vart fienden är..  " SAMMANSTÖT VID CONTAINERN, FIENDE KLOCKAN TOLV, FIENDE VID VÄGSLUTET m.m..."
Det är en av de roligaste skutövningarna på länge. Man fick igång sinnet rejält och adrenalinet bara pumpade. Jag gjorde av med totalt 9 magasin ( 30 patroner i varje) . Det är en känsla vill jag lova :)

Gör i ordning förläggningen & samla granrisPå onsdagen kastade vi handgranat . Spränghandgranat m/56


Lite info att börja med;
Handgranaten består av 3 delar  som man först visiterar så att de inte är skadade, sen apterar (sätter ihop den). När man sedan ska kasta den så finns det 3 säkringar. Säkringssprint med ring, säkringsbygel och säkringsgrepen (hänger ni med :P ? )


Ringen är den första säkringen , sedan bygeln som man ser längt upp till höger.
Den sista säkringen är säkringsgrepen, handtaget, som man håller i tills man kastar iväg handgranaten.Från att man har släppt "handtaget" är det 3 sekunder tills den sprängs.Vi gick ner en och en till stället vi skulle kasta på, där Löjtnanten väntade. Vi hade dubbla hörselskydd på oss, öronproppar och hörselkåporna.


Dags att kasta..
Först visiterade vi handgranaten.

Löjnant: - Visitera
Jag: Visitation klar

Lnt: Aptera
J: Spränghandgranat färdiga

Lnt; Spränghandgranat ELD!

Då drar man ut ringen, trycker upp säkringsbygeln

J: JAG KASTAR SPRÄNG
SPRÄNG KOMMER!

Så fort man kastat den slänger man sig ner i skydd och räknar högt
ETTUSEN, TVÅTUSEN, TRETUSEN ,FYRATUSENAtt kasta handgranat pumpade också upp ett rejält adrenalinrus i kroppen. Att stå där med handgranaten i handen , ha dragit de 2 första säkringarna och veta, att om jag släpper den här nu, då är det kört. Man FÅR INTE bli så osäker och rädd. Då riskerar man sitt eget, och andras liv..


På kvällen på onsdagen fick vi höra att 3:e pluton suttit och grillat korv med räksallad & fått en varsin coca cola och massa godis. Lyx? ooh ja,.. Efter några dagar i fält känns minsta lilla sötsak som en lyxmåltid .
Medan 3:e pluton grillade korv var 4:e pluton ( vi ) ute och marschtränade. Livet är inte alltid rättvist.Frammåt 23-tiden var vi alla tokhungriga. Vi brukar vanligtvis äta middag vid 16.30 men hade inte fått någon middag idag. Senare avslöjades det att det inte skulle bli någon iso-mat , utan grönpåse istället.

Det är en vakumförpackad påse med pulver inuti. Man kokar upp vatten och häller i påsen, låter det stå i 5 minuter och sen kan man äta.
Grönpåsarna kommer i heldags-ransoner. Frukost, lunch, middag.. Och lite kex, nötter,choklad, energidryck m.m .. Men våra befäl trodde att vi bara skulle äta kex istället för att äta maten så dom tog bort allt det här och gav oss bara middagspåsen. Besvikelse..


Jag kommer inte ihåg vad jag åt ( har förmodligen förträngt det ) men jag tog max 5 tuggor innan jag var tvungen att sluta. Jag visste att jag skulle få upp det om jag åt mer. Tänk er barnmat, utan minsta tuggmotstånd, en gröt som kan smaka ris& kyckling, eller pasta bolognese,... Känns det helt normalt?

Jag vet att det inte är läge att vara kräsen, men jag försökte verkligen äta. Det gick inte.. det var vidrigt.
3:e pluton grillar korv , vi marschtränar och äter grönpåse.

Vår toalett & innifrån tältetPå torsdagen var vi alla på gott humör. Idag skulle vi få åka hem !! :D
Vi började med att äta frukost ( grönpåse såklart ) Jag åt någon frukostmix med bär. Smakade helt okej, men fortfarande går det bara att ta några skedar innan magen säger emot.
Jag är iallfall grymt tacksam att jag fick en "frukosträtt" .. Många andra fick äta thaigryta till frukost..


På dagens schema stod det täthetsprov med gasmasken.

Vi fick ta på oss våra regnkläder, speciella handskar och gasmasken. Sedan gick vi in i ett rum fyllt med tårgas. Det började direkt svida på halsen, men vi hade fått reda på innan att det var helt normalt. Inne i rummet gjorde vi lite olika "övningar" för att kolla att masken satt tätt. Vi gjorde upphopp, vickade huvudet fram och tillbaka & skrek " HURRA HURRA  VI FÅR TÅRGAS IDAG"

Efter det marschade vi tillbaks till kasern. Vi vårdade all materiel vi använt under veckan. ( Vi stod och vårdade spadar i 4 timmar... de ni ... )
Sedan på kvällen kom bussen som skulle ta oss tillbaks till kasern inne i stan. Vi var alla utmattade men glada att veckan var över.

Väl hemma igen fortsatte vi vårda vår personliga materiel.
Jag kommer inte exakt ihåg när vi fick HVO (höger vänster om = vi får sluta) men när vi fått det kastade jag mej ner i duschen och sen slocknade i sängen.

Tack & lov att den här veckan är över. Fan vad vi är bra!!